HAI LA JOC!- Muzica și dansul tradițional al românilor, maghiarilor și rromilor din Transilvania.

Published on February 23, 2016
Platforma Culturală TiMAF  prezintă ,,Hai la Joc! Muzica și dansul tradițional al românilor, maghiarilor și romilor din Transilvania.”, eveniment intercultural ce va avea loc sâmbătă, 27 februarie, de la ora 1900, pe scena Casei de Cultură a Studenților.
          

Peer Gynt – ROCKSTAR în premieră pe scena Operei Române

Published on February 8, 2016
Peer Gynt - ROCKSTAR, spectacol muzical interactiv și modern, va fi jucat, în premieră, pe scena Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, vineri, 12 februarie, de la ora 1900. Drama lui Henryk Ibsen, a fost reimaginată într-un spectacol muzical inedit, în regia lui Sorin Misirianțu și coordonarea muzicală a dirijoarei Dalma Kovács.

Seara de film CineMedia- proiecție de scurtmetraje studențești

Published on February 2, 2016

Cinema Mărăști găzduiește pe 5 februarie, de la ora 1900, Seara de film CineMedia. Departamentul de Cinematografie, Fotografie și Media al Facultății de Teatru și Televiziune, UBB Cluj-Napoca, pregătește o proiecție de scurtmetraje studențești, în cadrul Platformei Culturale TiMAF. Vor fi prezenți la proiecție și vor răspunde întrebărilor publicului pe marginea producției, atât Lect. Dr. Ligia Smarandache, cât și studenții care au realizat scurtmetrajele.

Seara de film CineMedia aduce pe ecran 4 scurtmetraje produse de studenții din cadrul departamentului de Cinematografie, Fotografie și Media.

Filmele prezentate în cadrul proiecției vor fi:

             "Terorism", scurtmetraj de 30 de minute, realizat după un text extras din scenariul de teatru, scris de frații Oleg și Vladimir Prezniakov. Personajele sunt interpretate de studenții din anul trei ai Departamentului de Teatru, clasă condusă de lect dr. Filip Odangiu și Sinko Ferenc.

            "Terorism, Making-of" , film de 7 minute, produs de Departamentul Cinematografie și Media în cadrul cursului Teleplay susținut de lect.dr. Smarandache Ligia.

            "Oraş nevazut" este un film poetic de 7 minute și este semnat de Mirela Tîrlea.

 

            "The Hint",  este un film narativ  care se întinde pe durata a 7 minute.

Când în fiecare zi e joi - Lansare de carte

Published on January 15, 2016

Platforma Culturală TiMAF a pregătit evenimentul de lansare a celui mai nou roman semnat de Hanna Bota, cu titlul „Când în fiecare zi e joi”.. Manifestarea va avea loc joi, 21 ianuarie, la ora 1600, la Casino Centru de Cultură Urbană. Publicul va avea oportunitatea de a o întâlni pe Hanna Bota în cadrul unei sesiuni de Questions and Answers. Alături de autoare, invitați speciali la acest eveniment sunt criticii literari: Irina Petraș și Victor Cubleșan. Cei prezenți la eveniment vor lua parte și la o degustare de vin oferită din partea cramei Alira.

RECONNECTING – spectacol de dans contemporan cu proiecții la cinema „Florin Piersic”

Published on November 25, 2015

Cluj-Napoca, 25 noiembrie 2015 - Platforma Culturală TiMAF prezintă evenimentul RECONNECTING, un spectacol de dans care va avea loc sâmbătă, 5 decembrie, ora 20.00 la cinema „Florin Piersic”. Clujenilor li se pregătește un spectacol de dans contemporan cu proiecții, care aduce în prim plan evoluția individului în societate și în același timp natura relațiilor umane. Un eveniment unic în Cluj-Napoca care care va îmbina într-un mod perfect măiestria dansului cu jocurile de lumini și efectele vizuale inedite.

Tradition NOW - Comunicat de Presă

Published on August 25, 2015
Tradition NOW – fashion show-ul care prezintă reintegrarea elementelor tradiționale în contextul actual

Duminică, 30 august
, Parcul Etnografic „Romulus Vuia” din Cluj Napoca va fi gazda evenimentului Tradition NOW, un eveniment dedicat modei care se desfășoară într-un cadru rustic. Reinterpretarea motivelor tradiționale și angrenarea acestora în contextul actual fiind obiectivele principale ale acestuia. Creațile vestimentare ale design-erilor români care au reușit să inițieze adevărate trend-uri, în lumea modei, prin folosirea motivelor tradiționale vor fi expuse la Tradition NOW. Printre invitații evenimentului se numără: Ana Maria Gal, Georgiana Giuroiu, Iiana, Iutta, Mândra Chic, Mesteshukar Butiq, Nadejda Iacubina, Oana Lupas și Șezi Brand și Infinity Tattoos.

Lansare Platforma Culturală TiMAF

Published on June 4, 2015
Cluj Napoca, 16 aprilie 2015 - Platforma culturală TiMAF este un proiect inițiat de Festivalului Internațional de Muzică și Artă Transilvania. Acesta își propune să participe activ la creșterea nivelului de înțelegere a artei prin activarea publicului larg, implicându-l direct în actul de cultură. Platforma culturală TiMAF este un proiect complex cu o abordare unică în România a cărui principal scop este să reducă distanța față de evenimentele culturale centrale. Prin intermediul acestei platforme vor fi demarate o serie de evenimente pre și post TiMAF care vor avea un impact major în ceea ce privește educarea culturală a publicului clujean. 
"Proiect finantat printr-un Grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein si Gurvernul Romaniei"