Despre proiect

Platforma culturală TiMAF este un proiect inițiat de Festivalului Internațional de Muzică și Artă Transilvania. Acesta își propune să participe activ la creșterea nivelului de înțelegere a artei prin activarea publicului larg, implicându-l direct în actul de cultură. Proiectul este unul complex, cu o abordare unică în România a cărui principal scop este să reducă distanța față de evenimentele culturale centrale. Prin intermediul acestei platforme vor fi demarate o serie de evenimente pre și post TiMAF care vor avea un impact major în ceea ce privește educarea culturală a publicului clujean.

Lansat sub sloganul „ Let’s get ARTivated”, Platforma Culturală TiMAF, își propune să aducă arta în toate formele ei, cât mai aproape de locuitorii clujeni. De data aceasta zona de desfășurare a evenimentelor nu va fi doar cea centrală, evenimentele fiind gândite să activeze cinci cartiere din oraș. Activitățile și workshopurile demarate prin intermediul platformei sunt menite să facă arta mai accesibilă publicului larg.

Prin intermediul „Platformei culturale TiMAF” se vor desfășura, în acest an, evenimente variate, destinate celor opt arte: teatru, muzică, dans, film, literatură și poezie, artă grafică, fotografie și artă tradițională, dar și evenimente în care vor fi îmbinate diferite domenii artistice.Activitățile demarate prin intermediul platformei se vor demara pe o perioada de 16 luni, în care publicul clujean va fi provocat să participe activ la demararea evenimentelor culturale.
"Proiect finantat printr-un Grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein si Gurvernul Romaniei"