Hai la joc!- Eveniment intercultural

Published on February 29, 2016
 „Hai la Joc! Muzica și dansul tradițional al românilor, maghiarilor și romilor din Transilvania”, a fost un eveniment intercultural ai cărui protagoniști au fost tineri artiști români, maghiar și rromi, care se străduiesc să păstreze vii tradițiile culturale ale zonelor din care porvin.

Cine îi poate explica dansatorului ce inseamnă dansul?

Published on February 29, 2016
Dansul este unul dintre sporturile care modelează în întregime corpul și mintea. Nu doar mintea ta se modelează, ci și a spectatorului. Totul depinde de modul în care dansezi și de sentimentele pe care le transmiți. Îi poți schimba percepția despre dans, îl poți face să creadă că dansul tău e cel mai bun și că privirea lui ar trebui să danseze cu ține. 

Lecții despre singurătate

Published on February 19, 2016
Cu un stil care amintește de serialul Sex & the city, filmul How to be single este povestea lui Alice, interpretată de Dakota Johnson (cunoscută pentru rolurile din Fifty Shades of Grey și Black Mass), care tranzitează o nouă etapă. O despărțire temporară de iubit se transformă într-una definitivă, iar realitatea ei capătă alte contururi atunci când ea se trezește singură și nefericită. Ocupată să îi demonstreze că o viață fără un suflet stabil alături e una contrară așteptărilor pesimiste ale sale, este Robin, portretizată de Rebel Wilson (Pitch Perfect), care îi deschide apetitul lui Alice pentru singurătate

Spray Art cu Zolee Zle

Published on February 16, 2016
Spray Painting, Aerosolgrafia sau Space Painting-ul, este o formă de artă unică, realizată adesea, pe stradă, în fața trecătorilor, folosind materiale la îndemâna oricui, pentru a modela vopseaua spray.Tehnica s-a dezvoltat la începutul anilor ‘80 în Mexic fiind rapid adoptată și de artiștii stradali europeni.

„Solenoid” de Mircea Cărtărescu

Published on February 14, 2016
Ziua de miercuri, 10 februarie 2016, va rămâne cu siguranță o zi memorabilă pentru cei care au umplut Auditorium Maximum până la refuz. De ce ? Pentru că au avut șansa de a-l vedea în carne și oase pe cel mai îndrăgit scriitor român contemporan, Mircea Cărtărescu. Scopul vizitei mult așteptate a fost, desigur, lansarea celui mai recent volum al său, „Solenoid”. Evenimentul l-a avut ca moderator pe profesorul universitar doctor Ilie Rad, printre invitați numărându-se rectorul Universității Babeș-Bolyai, profesorul universitar doctor Ion Aurel Pop, dar și reputata scriitoare clujeană Marta Petreu.

Sala plina la premiera Peer Gynt ROCKSTAR

Published on February 13, 2016
Opera Națională Română Cluj-Napoca a fost vineri seară, gazda spectacolului muzical Peer Gynt ROCKSTAR. Premiera specatcolului s-a bucurat de o sală plină, iar adaptarea nonconformistă a regizorului Sorin Misirianțu, pentru piesa lui Henrik Ibsen, a adus ropote de aplauze pe tot parcursul evenimentului.

Teatrul de umbre : ieri și azi

Published on February 1, 2016
Teatrul de umbre constă în proiectarea pe un ecran semitransparent a umbrelor siluetelor așezate în fața unui fascicol de lumină direcționat pe o pânză de mătase. Aceste siluete, ce sunt abordate ca personaje dramatice, sunt mânuite cu ajutorul unor ațe sau tije.

Moartea filmului, renașterea televiziunii

Published on January 29, 2016
De la lipsa banilor și alocarea inegală a fondurilor, datorate în mare parte volumului imens de pelicule produse în fiecare an, până la ritmul tot mai alert în care artiștii sunt forțați să lucreze în această eră a comunicării ultra-rapide, se pare că ideea filmului de calitate este atacată din toate părțile. Cererea uriașă de ecranizări fără vreo reală valoare cinematografică, bazate pe CGI și suspans mai mult decât pe poveste și sentiment, precum și numărul tot mai mic de persoane dispuse să plătească pentru vizionarea peliculelor, nu reprezintă decât alte elemente care contribuie la această rețetă a dezastrului.

FOTOGRAFIA

Published on January 20, 2016
         Astăzi, fotografia este o artă cu care ne întâlnim în orice context şi de care am devenit dependenţi: există şcoli şi cursuri speciale pentru pasionaţi, toate amintirile noastre au luat forma unor poze perfect clare, iar orice eveniment este imortalizat de către profesionişti ai domeniului. Fotografiile noastre sunt arătate rudelor, prietenilor, postate pe reţele de socializare. Fotografia nu mai este considerată un hobby, ci un mod de viaţă, un mod de exprimare şi de câştigare a existenţei

Misterele pădurii Hoia-Baciu

Published on January 15, 2016
Pădurea Hoia-Baciu din Cluj-Napoca este vestită în lume pentru frecvența cu care apar aici diverse fenomene paranormale. Poiana Rotundă reprezintă punctul de maxim interes pentru ufologi și turiști veniți din toate colțurile lumii. Din anii ’60, pădurea a devenit foarte cunoscută în întreaga lume pentru forma iesita din comun pe care o au copacii și pentru apariția a multor obiecte zburătoare neidentificate (OZN-uri). Copacii sunt răsuciți (au o formă de spirală) sau strâmbi.
"Proiect finantat printr-un Grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein si Gurvernul Romaniei"